måndag 29 september 2008

Ensam hemma

Iiiiihhh, mamman är ensam hemma! Pappan tog med Brallisen till SFI för att hämta sitt betyg i D-kursen. Ensamma mamman vet inte riktigt vad hon ska ta sig för. Snabbar sig som sjutton för att hämta tvätten, sätta på kaffet och datorn. In på piratebay för att hitta Mary J:s nya skiva som hon hörde på Oprah, och sen ladda ned. Så nu sitter mamman med en kopp kaffe och lyssnar på Mary J:s Growing pain och skriver detta. Elle ligger bredvid och kanske får lite uppmärksamhet om en stund. Ensam så här länge har inte mamman varit sen innan Brallis kom. Det känns konstigt och samtidigt stärkande. Svårt att förklara. Nytt på nåt sätt. Fortsättning följer...

Helgen spenderades med att besök släkt och vänner. Hos gammelmostern med familjen i Barkaby fick vi middag och härligt sällskap av i lördags och igår spenderade vi hela eftermiddagen och kvällen i Hagsätra hos familjen Vikström med sin nya bebis. Lilla lilla Isabell. Så söt och liten. Hade redan glömt av att de faktiskt är så små. Malwa fick en bärsjal av mig och både hon och Isabell älskade den från början. Skönt när man ger bort något som verkligen uppskattas.

Och annars så kan jag meddela att tjöt lönar sig. Idag fick Mayani hem ett brev från VHS om att han nu har GRUNDLÄGGANDE BEHÖRIGHET för att söka till svenskt universitet och högskola. Ett meddelvärdesbetyg på 12,0, (i och för sig inte det högsta men bättre än G i alla ämnen och dessutom räcker det nog till den utbildning han vill gå). Han fick också speciell behörighet i samhäll A, naturkunskap B, engelska B och matte C. Så nu behöver han Svenskan och ett par kurser till från komvux, fysik A + B och matte D då han vill bli ingengör. Han har redan köpt fysik A boken och tycker att det är superlätt, han måste bara förstå allt på svenska. Summa summarum; även i Sverige går det att prata sig runt byråkrati och kräva vad man har rätt till!

Familjen Changala har flyt i höst (låt det nu hålla i sig så att nån vill köpa lägenheten för mycket pengar och flytta in 1 november, håll tummarna!)!

Vid tangentbordet
Mamma Changala

2 kommentarer:

Lillemor sa...

Hej!
Det var ju det där med att ladda hem musik...Johanna skulle lärt mig, men du kanske kan visa mig, Jenny, när du kommer hem nästa gång.
Kram
Mamma

Anonym sa...

Vad härligt med allt flyt!!! =)