torsdag 6 november 2008

Livet är annorlunda i Zambia

Hej och hå, vi lever. Äntligen är internet snällt mot oss så att vi kan höra av oss. Vår första vecka i Zambia har inte riktigt varit som vi tänkt oss. Det mesta går tvärtemot hur vi vill. Flygresan var hemsk. En helt nyfärdig pilot flög från Addis Abeba till Lusaka och han tyckte att det var helt ok att stiga och svänga planet på samma gång. Det tyckte inte vi. Vi trodde allvarligt att vi skulle dö.

Med en så härlig start på resandet så kunde det väl inte bli sämre? Nja, tur har vi inte haft. Hostelet där vi började bo var stökigt och inte alls som när vi bodde där sist. Husen att hyra är inte alls så lätta att hitta som alla säger. Så vi har bott på olika hotell och lodge medans vi försökt hitta ett ok hus. Nu tror vi att vi har det och att ingen försöker att lura oss. Så nu ska vi bo på detta hotell (Protea mitt på Kairoroad, med wireless internet=) ) tills på lördag och sen flyttar vi till ett litet nybyggt hus i Kabulonga (för er som inte vet ett bra område i stan).

Försöker lägga upp lite bilder imorgon. Internet fungerar förhoppningsvis då med.

Pussar och kramar på er alla.

3 kommentarer:

Johanna sa...

Hej, vad skönt att äntligen höra ifrån er. Jag tänker på er varje dag. Vad tråkigt att höra om er otur. Mamma har rapporterat till mig också. Hoppas verkligen att detta huset som ni nu har hittat är bra.

Saknar er så mycket. kramar

Lillemor sa...

Hej! Det var skoj att läsa igen på er blogg. Man blir lite beroende av rapporter när ni är så långt borta. Hoppas ni ska trivas i lägenheten och att allt ordnar sig så att ni kan leva lite vanligt vardagsliv.
Kramar och pussar till er alla tre
Mamma

Anonym sa...

Hej på er tre!
Härligt att höra från er igen. Tråkigt att första veckan inte blev som ni önskat er, men nu hoppas vi på att det ställe ni hyrt blir kanon! Kabulonga är ju nice område! Här i Svea rike är allt som vanligt, fast jag var magsjuk igår och var så ynklig! Haha! Men nu är det bättre. Annars så ja, jobb, kallt halka etc.
Massa kramar till er och ser fram emot nya rapporter från er därborta. Kram